Over Aoi

Hallo, ik ben in Aoi. Ik kom uit Thailand. In 2011 heb ik mijn Nederlandse man leren kennen. Eerst ben ik 3 x 3 maanden op een toeristenvisum in Nederland geweest. Ik vind Nederland een mooi land. Vooral de mooi verzorgde tuinen vind ik erg mooi. Ik hou erg van bloemen. In januari 2014 hebben we besloten dat ik samen met mijn dochter in Nederland zou komen wonen. Daarvoor moest ik eerst Nederlands leren. Je bent verplicht om in het land van herkomst, Thailand dus, een inburgeringsexamen af te leggen. Gelukkig ben ik daar voor geslaagd. Dat was in september 2014. In december was alle papierwerk afgerond en in januari 2015 ben in samen met mijn dochter bij mijn man komen wonen. Eerst ben ik een jaar naar school geweest om beter Nederlands te leren. Nu (okt 2016) ben ik bijna klaar met de inburgering.

Ik mag erg graag koken, en dan voornamelijk Thais. Voor familie en vrienden heb ik wel gekookt en kan er erg van genieten als mensen mijn eten lekker vinden. Nu ga ik van mijn hobby mijn ‘beroep’ maken. Het blijft mijn hobby, maar mensen kunnen Thais eten bij mij bestellen.  Ik zou het dan leuk vinden als ook jullie een keer Thais eten bij mij bestellen.

In Thailand woonden wij in het Noord Oosten, in de provincie Udon Thani. Dat wordt ook wel het Isaan gebied genoemd. Dit ligt heel dicht bij Laos. Op de menu kaart zullen ook typische Isaan gerechten komen te staan die je in een Thais restaurant misschien niet zult aan treffen.